برنج فجر که در دسته بندی انواع برنج پر محصول قرار میگیرد،هر ساله برای کشاورزان محصول پر باری به ارمغان میآورد و جزو برنج های دسته سرد محسوب میشود. این محصول در واقع یک نوع برنج اصلاح نژاد شده میباشد که حاصل پژوهشهای محققین و ایجاد تغییرات ژنتیکی بر روی برنجهای با کیفیت ایرانی بوده و در راستای بهرهوری بیشتر نسبت به برنج محلی تولید شده است. برنج فجر بیشتر در استان گیلان تولید میشود اما کشاورزان مازندران به ویژه شهرستان آمل و فریدونکنار نیز تا حدودی نسبت به تولید آن مشغول هستند.
ویژگی های ظاهری برنج فجر
رنگ این برنج سفید کدر و ظاهر این برنج شبیه خنجر و شمشیر است که از سمت انتهای آن تا سر برنج به آرامی باریک می شود و یک طرف آن نیز دارای کمی فرو رفتگی است. طول دانه خام آن در حدود 8 میلی متر است. طول دانه پخته برنج فجر نیز به 10.3 میلی متر می رسد و عرض آن 1.9 میلی متر می باشد.
ویژگی های کیفی برنج فجر
برنج فجر با طول دوره رشد 130 روز از بذرپاشی تا برداشت همانند رقم خزر میان رس بوده و از نظر کیفیت پخت، مقدار آمیلوز، درجه حرارت ژلاتینه شدن، غلظت ژل و همچنین شکل ظاهری دانه در مقایسه با ارقام خزر و دشت بسیار مطلوب است.کیفیت برنج در سطح متوسط ارزیابی شده و از آن می توان در تهیه پلو و غذاهای ترکیبی مانند حلیم یا شله زرد استفاده نمود. این محصول یکی دیگر از برنج های پرطرفدار ایرانی است که به دلیل پخت خوب ،قد کشیدن و ری کردن عالی آن، بیشتر در رستورانها و شرکت ها مورد استفاده قرار میگیرد.
میزان عطر و بوی برنج فجر چقدر است؟
در هنگام خرید برنج یکی از فاکتورهای مهمی که به آن توجه می کنیم عطر برنج است. به طور کلی می توان گفت برنج های پر محصول عطر و بوی کمتری نسبت به سایر ارقام برنج دارند و نمیتوان آن را در دسته بندی برنج عطری هم قرار داد. در ابتدای ایجاد برنج های فجر، علیرغم خاصیت پرمحصول بودن، طعم دار نبود و این نقطه ضعف منجر شده بود که از سوی مشتریان با استقبال زیادی روبرو نگردد.
تحقیقات و پژوهشهای صورت گرفته، در نهایت تا میزانی این مشکل را برطرف نمود. به صورتی که در حال حاضر، برنج فجر پس از گذشتن از تایم برداشت، کمی عطر و طعم می گیرد و بویی مانند به برنج خوشعطر طارم از آن بلند می شود.
دیدگاهها0
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.